Dialóg Egyesület honlapja

Köszöntő

Tisztelettel, és szeretettel köszöntöm azon érdeklődőket, akik a Dialóg Egyesület honlapjára látogatnak. Az egye sületünk tevékenységeiről, működéséről olvashatnak, amit 2002 óta folytatunk az Észak-magyarországi régióban, különösen Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.
Az alakulásunk óta egyre több olyan közösségfejlesztési folyamatot terveztünk és valósítottunk meg, amelyek segítik a települések közösségi viszonyait és erősítik a helyi civilséget.

A civilség napjainkban sokféleképpen mutatkozik. Sokunknak eszköze, van akiknek hite is. Mi azok közé tartozunk, akik meggyőződéssel valljuk, hogy tenni nemcsak lehet, hanem kell is, ahhoz, hogy jobbá tegyük társadalmunkat, és az emberek hétköznapi életét. S amiben kicsivel különbözik hitvallásunk a kö ztudatban élő civilségtől, mi abban hiszünk, hogy nemcsak tennünk kell, hanem másokat is biztatni kell a cselekvésre. Meg kell mutatni a kezdeményezési lehetőségeket, eszközöket és módszereket a tenni akaróknak, hogy a közösség erejét (is) használják életük, településük, környezetük élhetőbbé tétele érdekében.

Hogyan? Közösségi munkával; élethosszig tartó, de közösségi tanulással; helyi cselekvési programok kidolgozásával, támogatásával; a nyilvánosság, különösen a helyi nyilvánosság biztosításával; kapcsolatok felkutatásával, és azok kialakulásának elősegítésével; és szakmai együttműködések generálásával.

Abban bízva, hogy felkeltettük érdeklődését, és nyitottá tettük a közösségfejlesztés iránt, arra biztatjuk, hogy ismerkedjen meg programjainkkal, azok szellemiségével, és időközönként látogassa meg oldalunkat.  Sélley Andrea
a Dialóg a Közösségekért Közhasznú Egyesület elnöke