Észak-Borsodi LEADER Unió Helyi Közösség Egyesület

Az Észak Borsodi LEADER Unió a Közösségért Egyesület a jövőbeni stratégiájának megalkotására a közösség erejére, tagjaira támaszkodik: a közösségi tervezést mellett döntöttek.

Az Észak-Borsodi LEADER Unió Egyesület, a vidékfejlesztési források és azon belül is a LEADER közösségi programok generálásával és lebonyolításával foglalkozik. Az egykori Ózdi kistérség településeit (Ózd kivételével), valamint Sajókazát és Sajógalgócot foglalja magában. Egyesületünk 2008-ban alakult a helyi önkormányzatok, vállalkozások és civil szervezetek összefogásával, jelenleg 76 tagunk van. Jövőbeli elképzeléseink között szerepel, hogy vidékfejlesztési irodaként partnereinket segítsük az elképzeléseik megvalósításában különböző szolgáltatások (pályázatírás, projektmenedzsment stb.) biztosításával. A munkamódunkba első helyre kívánjuk helyezni a közösségi tervezést, a helyi közösség bevonását és aktív együttműködését a célok megfogalmazásában és a feladatok megvalósításában. Ennek az első lépése az e-demokrácia felületen keresztül a teljes tagság bevonása a helyi fejlesztések megtervezésébe.