Ruhacsere-bere

Tevékenység célja

Több éve működő, népszerű program az Avasi Közösségi Kávézóban, mely helyi igényekre reflektál. A program lényege, hogy mindenki annyi ruhát vihet el egy, már meglévő ruhabázisból, amennyit ő is behozott. Pénzforgalom nincs és a látogatók célja nemcsak a ruhák cserélgetése, hanem a közösségben való lét, az egymással való beszélgetés is.

 

Feltételrendszer

Szükséges hozzá maga a közösségi tér, amelyet az emberek szabadon használhatnak, valamint a közösség által meghatározott szabályok betartása.

 

Alkalmazott eszközök, módszerek

Fontos a közösségi tér szemléletének elsajátítása a klub működéséhez, ami a közösségi szemlélet átadásán egy előzetes, a közösség által meghatározott szabályrendszer lefektetésén alapul. A ruhacsere az indulását követően sokáig önjáró volt, azonban idővel felmerültek különböző igények, amelyeket hatékonyan le kellett kommunikálniuk egymással. Itt már szükséges volt a szakember jelenléte, aki facilitálta a közösségi megbeszélést.

 

Eredmények, kimenet

A ruhacserén mai napig nagy a résztvevők száma, közkedvelt, ragaszkodnak hozzá a helyiek. Külön eredmény, hogy igényt éreztek a résztvevők arra, hogy képessé váljanak a klub gondozására.

©2024 Dialog Egyesület. Designed By Endi

Search