„Értékünk a közösségünk!” projekt nyitórendezvény beszámoló

Március 28-án tartottuk meg az EFOP 1.3.7-17-2017-00253 számú pályázat keretein belül nyitórendezvényünket a Missziós Irodánkban.

Köszöntőt mondott Makkai László a Cigánymissziós Iroda igazgatója, ahol ismertette a cigánypasztorációs tevékenységeket a Miskolci Egyházmegyében.

Ezt követően bemutatkozott a Dialóg Egyesület (konzorciumi partnerünk) és munkatársai.  Sélley Andrea, az egyesület vezetője beszélgetést indítványozott a jelenlévő lelkipásztorokkal és egyházi intézményvezetőkkel, hogy meséljék el, az egyházmegye kistelepülésein milyen munkát folytatnak, és a résztvevőknek mi is a missziójuk.

Ezek után Szilágyi Eszter, a Cigánymissziós Iroda projektvezetője tartott előadást, és tájékoztatta a jelenlévő lelkipásztorokat, egyházi intézményvezetőket a projekt céljáról, tevékenységeiről, főbb mutatóiról, amelyek a cigánypasztorációs tevékenységet végző egyházi közösségek megerősítését, közösségfejlesztési és hátránykompenzációs kompetenciáik javítását, ezzel összefüggésben a hátrányos helyzetű romák közösségekbe való integrálását célozzák.

Befejezésképpen pódiumbeszélgetést tartottunk, ahol a Dialóg Egyesület elmesélte közösségfejlesztési tapasztalatait, reflekált a korábban elhangzott problémafelvetésekre, amelyekbe a lelkészek, intézményvezetők ütköznek napi munkájuk során az önkéntesek, segítők bevonása és a közösségbe vonás területén. A pódiumbeszélgetés végén mindenki feltehette saját kérdésit, melyre az egyesület tagjai választ adtak.

A rendezvényen 16 résztvevő vett részt, lelkipásztorok, intézményvezetők, a Dialóg Egyesület munkatársai és a projektstáb. 

A program az EFOP-1.3.7-17-2017-00253 azonosítószámú projekt keretében valósult meg.

    

©2023 Dialog Egyesület. Designed By Endi

Search