Szólam klub

Tevékenység célja

Az Avasi Közösségi Kávézó egyik stabil klubja a Szólam Klub, amelynek alapítói és szervezői is helyi zenészek. Céljuk, hogy egyfajta önképzőkörként, egymásnak segítséget nyújtva fejlődjenek a zene és az önmenedzselés területén. Emellett fontos számukra az a kulturális misszió, amely során a helyi lakosokat igényes, saját szerzésű, magyar nyelvű dalokkal szórakoztatják. Ezen felül rendszeresen meghívnak helyi képzőművészeket is egy-egy közösségi beszélgetésre, amit egy önkéntes moderátor vezetésével folytatnak le. A klub amellett, hogy több zenész számára is fejlődésre ad lehetőséget, egyfajta kulturális szolgáltatást nyújt azt itt élők számára. Egyfelől fontos, hogy a klub teljes mértékben nyitott és ingyenes, így az alacsonyabb státuszú emberek számára is elérhető. Másfelől pedig földrajzi közelsége is jelentős az avasi lakók számára, mivel a belvárosban folyó kulturális eseményeknél nem csak a belépővel, de az utazási költségekkel is számolni kell.

 

 

Feltételrendszer

Itt is alapvető a közösségi tér megléte és a tér szemléletének elsajátítása a klub működéséhez, ami szintén egy előzetes, a közösség által meghatározott szabályrendszer lefektetésén alapul.

 

Alkalmazott eszközök, módszerek

Hosszú távon kulcsfontosságú a zenekarok képessé tétele, hogy ők maguk koordinálják az események ütemezését és menetét, illetve arra vonatkozóan, hogy a közösségi megbeszéléseket és önmaguk gondozását lebonyolítsák.

 

Eredmények, kimenet

A szólam klub nagyon izgalmas folyamatot írt le az évek során. A kezdetben induló zenekarok mellett megjelentek újabbak, akik már-már átvették a kulcsszerepet a szólam klubban. Ez azért történhetett, mert a klub inspiráló olyan zenészek számára, akik még nem alapítottak zenekart; a kávézó legújabb zenekara például az Avasi Közösségi Kávézóban állt össze. Önszabályozó rendszerének köszönhetően a klub hosszú távon működőképes lett.

©2024 Dialog Egyesület. Designed By Endi

Search