Közösségi lábazatfestés

Tevékenység, szakmai elem neve

Szomszédsági közösségfejlesztés

 

Tevékenység célja

Közösségi lábazatfestéssel, mivel viszonylag gyorsan elkészül, látványos, esztétikus és otthonosabbá teszi a lakótelepi légkört, aránylag könnyű aktivizálni a helyieket a közös cselekvésre. Ennek célja, hogy a helyiek jobban megismerjék egymást, képessé váljanak a kooperációra, erősítse őket a helyi identitásukban, legyen közösségélményük, és a „mi tudat”-uk által később hatékonyabb érdekérvényesítésre legyenek képesek.

 

 

Feltételrendszer

A közösségi cselekvés végrehajtásához szükséges a kulcsemberek megtalálása, akik felveszik a kapcsolatot a szomszédokkal, felmérést végeznek, a közösségi beszélgetéseken pedig felvehetik a facilitátor szerepét. Emellett fontos a sajtó megszólítása, a segítő partnerek bevonása az elején, illetve a szakmailag képzett (grafikus, festő, művész) önkéntesek megszólítása.

 

Alkalmazott eszközök, módszerek

Közösségi interjúkra, igényfelmérésre és többszörös közösségi megbeszélésre van szükség. A segítő partnerek, illetve a szakmailag képzett önkéntesek számára az egyeztetések alkalmával be kell mutatni a közösségfejlesztői szemléletet.

 

Eredmények, kimenet

Ezek a megmozdulások általában jelentős helyi sajtóvisszhangot keltenek. Emiatt rendszeresek az ilyen irányú megkeresések, megkönnyítve ezzel a további közösségi cselekvések generálását.

©2024 Dialog Egyesület. Designed By Endi

Search